Πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων, το ύψος του χιονιού, την κατάσταση λειτουργίας των αναβατήρων και πιστών καθώς και τις καιρικές συνθήκες στο χιονοδρομικό
Κατάσταση δρόμων
Καρδαράς » Χιονοδρομικό Κέντρο
ΑΝΟΙΚΤΟΣ - Χωρίς αλυσίδες
Βυτίνα » Χιονοδρομικό Κέντρο
ΑΝΟΙΚΤΟΣ - Χωρίς αλυσίδες

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981 μ.).

Ανήκει στον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και απέχει 162 χλμ. από την Αθήνα, 120 χλμ. από την Καλαμάτα, 90 χλμ. από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο και μόλις 30 χλμ από την Τρίπολη. 

Βρίσκεται στα όρια του Δήμου Τρίπολης και απέχει από το χωριό Κάψια 12 χλμ, από το Λεβίδι 16 χλμ, από τη Βυτίνα 12 χλμ και τη Δημητσάνα 30 χλμ.


Αθήνα - Χ.K. Μαινάλου
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου είναι το κοντινότερο στην Αθήνα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής αποτελείται από μοντέρνο κλειστό αυτοκινητόδρομο. Μετά από 90 λεπτά άνετης οδήγησης βρίσκεστε σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. Σε ένα από τα πιο όμορφα ελατοδάση της χώρας, πασίγνωστο για τους μύθους του και την ομορφιά του. 

Ο επισκέπτης από την Αθήνα προκειμένου να φτάσει στο χιονοδρομικό θα βγει στην έξοδο αμέσως μετά τα διόδια Νεστάνης. Εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Λεβίδι, που είναι επαρχιακό οδικό δίκτυο σε άριστη κατάσταση, θα περάσει το χωριό Κάψια και θα στρίψει για το Χιονοδρομικό στις πινακίδες που θα συναντήσει αριστερά του τρία χιλιόμετρα μετά το Κάψια. 

Η προσέγγιση στην περιοχή του χιονοδρομικού γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι από το χωριό Άνω Καρδαρα και ο δεύτερος από τη Βυτίνα. Αυτοί οι δύο επαρχιακοί δρόμοι είναι εκπληκτικής ομορφιάς μέσα από κατάφυτα έλατα και καταλήγουν στο οροπέδιο της Οστρακινας, στο οποιο βρισκεται το χιονοδρομικό κέντρο, όπως επίσης και το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης. 

Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου μπορείτε να δείτε στον διπλανό χάρτη. Επίσης μέσω αυτής της ιστοσελίδας θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση των δύο δρόμων που οδηγούν στο χιονοδρομικό.

Υπενθυμίζουμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά την οδήγηση τον χειμώνα σε ορεινό δίκτυο. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες ανεξάρτητα από τον τύπο του οχήματος που οδηγείτε. Η χρήση χειμερινών ελαστικών σε συνδυασμό με την ύπαρξη αντιολισθητικών αλυσίδων για πιο ακραίες συνθήκες, είναι η ασφαλέστερη επιλογή.


SKI
BUS
ΑΘΗΝΑ
-20%
ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΚΙ & ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΩΝ SKI BUS.